18/5/13

Φοιβος Δεληβοριας @ Kyklos Live Stage 17/5/13





 Χελόου Χελόου!!!
Σήμερα ξύπνησα ιδιαίτερως χαρούμενη, καθώς χτες είχα την ευκαιρία (για χιλιοστή, το πιθανότερο, φορά ) να δω Live τον αγαπημένο Φοίβο Δεληβορία, στην πανηγυρική αυλαία του ''Καλοριφερ', που.. μας ζέσταινε όλο το χειμώνα!
Εμφανίστηκε στη σκηνή ιδιαίτερα ορεξάτος θα έλεγα, καθώς, όπως μας είπε, είχε κοντά του αγαπημένους φίλους απο τα παλία, ενώ ο χώρος του Kyklos Live Stage...''τετραγωνίστηκε'' και διαμορφώθηκε κατάλληλα,ώστε κάθε επίδοξος και μή χορευταράς να μπορέσει να ξετυλίξει τις δυνατότητες του!
Ιδιαίτερα..αναπάντεχο κομμάτι της βραδιας αποτέλεσε η εμφάνηση έκπληξη απο τα Ημισκούμπρια, που ερμήνευσαν μαζί με το Φοίβο το - σχεδον εικοσαετίας πλέον!- τραγούδι τους Je Suis Bossu.
Οσο για το ''Καλοριφέρ'', έχει κατα τη γνώμη μου κάτι το πολύ ιδιαίτερο  σε σχέση με  προηγούμενα προγράμματα ή συναυλίες του καλλιτέχνη. Δεν μπορεί κανείς να μείνει αδιάφορος στην έντονα διαφορετική προσέγγιση και παρουσίαση των τραγουδιων, που επενδύονται και αλλάζουν μουσικά, παίρνοντας νέο χαρακτήρα. Στόχος  ήταν, όπως έχει πεί και ο ίδιος, να επαναπροσδιορίσει τη θέση αυτών και των πρωταγωνιστών τους, στη σύγχρονη πραγματικότητα και κοινωνία.
Που πάει σήμερα ''Αυτή που περνάει''? Τι βλέπει γύρω του ''Ο σκύλος απ΄το Κολωνάκι'' ? Τι θα γινόταν ''Αν ζούσαμε σε άλλη εποχή'' ?
Πρέπει πάντως, να ομολογήσω οτι  την πρώτη  φόρα που είδα το Καλοριφέρ στο Passport λιγο με..''ξένησε'' αυτή η νέα μουσική προσέγγιση. Έχουμε όλοι συνηθήσει, την μελωδικότητα και τον  ρυθμό των τραγουδιών του, και είναι,ομολογουμένως,παράξενο να βλέπεις γύρω σου κόσμο να κάνει head banging με τη Μπόσα Νόβα του Ησαία!
Ωστόσο χτες, έχοντας ήδη...μυηθεί στο νέο αυτό άκουσμα, πέρασα πολυ όμορφα. Τα τραγούδια διατηρούν πάντα το χαρακτήρα τους, τους αγαπημένους στίχους, και η αλλαγή στο ύφος και τη μουσική είναι σίγουρα σημάδι ανανέωσης ενός καλλιτέχνη που απεχθάνεται να μένει στάσιμος, και μια ευκαιρία, για όσους δεν ήξεραν ή όσους  πιθανώς έχουν...πιο ροκ ακούσματα, να γνωρίσουν τον  Φοίβο.
Τη συναυλία άνοιξε ένας νέος τραγουδιστής, ο Δημήτρης Μπαλογιάννης.


Η χτεσινοβραδυνή εμφάνηση αποτέλεσε επίσης και την έναρξη μια μίνι καλοκαιρινής περιοδείας του Φοίβου και της μπάντας του.

Πρόγραμμα:
22/6 : Φεστιβάλ Νάξου
09/6 : Αθήνα,Γεωπονική Σχολή,Φεστιβάλ Αναιρέσεων
18/5 : Πάτρα,Μικρός Πρίγκιπας
17/5 : Αθήνα,Kyklos Live Stage
(πηγή musicity.gr )



Όσοι μπορείτε... ΝΑ ΠΑΤΕ!

Για κλείσιμο, ας κάνουμε λίγο κέφι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for your sharing your own point of view :) I'
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια, θα χαρώ άπειρα να απαντήσω!